Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Η. Λ. ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΣΣύμφωνα με την επίσημη επιστήμη η γλώσσα είναι συμβατικό κατασκεύασμα κατά τι κρατούσες απόψεις δηλαδή δεν υπάρχει ουδεμία σχέση των γλωσσικών φθόγγων και των τριών γραμμάτων με το φυσικό περιβάλλον.
Το βιβλίο αυτό, που πλέον έχει γίνει κλασικό, είναι η πρώτη σοβαρή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη διερεύνηση της μη συμβατικότητας της γλώσσας. Με αυστηρά αποδεικτική μέθοδο αναδεικνύεται ως κύριο γενεσιουργό στοιχείο της ελληνικής γλώσσας η ελληνική φύση, την οποία η γλώσσα αυτή μιμείται κατά τρόπο μαθηματικό. Έτσι κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου φέρει σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια σε κάθε λέξη-έννοια που συμμετέχει π.χ. ρ = ροή (υγρών ή λόγου): ρ-εύμα, χείμα-ρρ-ος, ρ-ήμα, ρ-ήτωρ κ.λπ.)

Επίσης, εκ του γεγονότος ότι η ελληνική γη είναι η πρώτη που αναδύθηκε από τη θάλασσα πρίν 140.000.000 χρόνια, συμπεραίνεται ότι η "πρωτόγλωσσα" δεν είναι - όπως διατείνεται η επίσημη γλωσσολογία - η ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή, αλλά η ελληνική, πολλά στοιχεία της οποίας άλλωστε ανιχνεύσιμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Το βιβλίο τέλος καταρρίπτει τις κρατούσες απόψεις περί φοινικικής προέλευσης του αλφαβήτου, καθότι καταδεικνύει ότι οι έμποροι Φοίνικες δεν είχαν καν αλφαβητική γραφή, αλλά μια ατελή συλλαβική γραφή. Πρόκειται για εντελώς καινούργια προσέγγιση του φαινόμενου της Γλώσσας.

Κατεβάστε το βιβλίο σε αρχείο ηλεκτρονικής μορφής PDF απο εδώ http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/igeg.pdf

1 σχόλιο:

 1. Καλησπέρα σας

  Έχω κάνει επεξεργασία του βιβλίου (προσθήκη σελιδοδεικτών, περιστροφή εικόνων κλπ.) για προσωπική χρήση. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το βρήτε εδώ : http://tinyurl.com/cyw5qxl

  Πρέπει να προσθέσω ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σας λέω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τα μαθήματα αρχαίων.

  Αξίζετε συγχαρητήρια!!!!

  Έχω ήδη παρακολουθήσει το πρώτο μάθημα και ετοιμάζομαι για το δεύτερο

  Να είστε καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...